На кого пречат рибарите...

Описание на първия ви форум.

На кого пречат рибарите...

Мнениеот admin » Сря Фев 20, 2013 4:38 pm

На кого все пречат рибарите и защо медиите отразиха само събарянето на масивните постройки, а никой не видя развалините от рибарските колиби?
admin
Администратор
 
Мнения: 2
Регистриран на: Пон Фев 18, 2013 7:57 pm

Re: На кого пречат рибарите...

Мнениеот Йордан » Чет Фев 21, 2013 8:43 pm

То е ясно на кого пречат - на тези дето искат да си вдигнат хотели там и да си паркират яхтите на мястото на рибарските лодки. :evil: но “НЕ е Виновен този,който бърка в буркана с меда,а този който му позволява ! Докато обществото си мълчи, така ще е!
Йордан
 

Re: На кого пречат рибарите...

Мнениеот Vangelova » Вто Апр 23, 2013 10:38 am

Господа държавници и ХРИСТОС най-напред е отишъл при рибарите, а вие искате да ги изгоните от дома им? Защо им обявихте война? Може би защото се намират на едно изключително красиво място и засягат нечии бизнес интереси? Аз не протестирам - това е моят вик за помощ! Вярвам в доброто и призовавам всеки, който може да помогне да го направи! Познавам добре тези хора-те са много истински и заслужават да живеят в техния свят.
Vangelova
 

Re: На кого пречат рибарите...

Мнениеот Milena_M » Пет Май 03, 2013 11:13 am

За Рибарското селише мога да кажа много, но надали ще стигне до правилните уши. Това е едно място с прекрасни пейзажи, неостаряващи истории и колоритни личности. Място, което завинаги ще остане в спомените ми като късче рай. А дали уважаемите господа политици някога са посещавали селцето? Дали някога им се е налагало да потърсят помощ от някой от рибарите...вероятно не. Нека аз им кажа колко мили и неопетнени от алчност и златолюбие са те. Колко усмихнати са и как се радват и се грижат и за малкото , което притежават. Имах уникалният късмет да се запозная с неколцина от тях, но смея да твърдя, че не те пречат на нас (или за да сме по-точни ВАС), а ние на тях. Пречим на техният спокоен живот, на труда и на почивката им. Вместо да се чудите как да си построите хотелите и да комерсиализирате района, помислете как да запазим свеки един сантиметър, защото в него са събрани лишения, труд, радост, болка, най-вече история. Намерете как да покажете на децата си не само лъскавата чужбина, но и красотата на малките кътчета в родината. Запознайте ги с хората от малкото кафенце или ги заведете да ловят миди.. Научете тях, но и себе си, че труда и задружността, както и всички други качества, които рибарите от селцето притежават, пречат само и единствено на амбицията, мързела и изгодата.
Milena_M
 
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Май 03, 2013 10:55 am

Re: На кого пречат рибарите...

Мнениеот trifonog » Пон Май 13, 2013 7:54 pm

Пречат на тези, които виждат идеално място за яхтено пристанище и много бетон.
то останаха само отманли и иракли. скоро няма да имаме достъп до морето, а да не говорим, че няма да има къде да иде на риба. баси тъпнята
trifonog
 

Re: На кого пречат рибарите...

Мнениеот stanislavovа » Пон Май 13, 2013 8:46 pm

България е 'уникална' държава, в която всичко ценно и важно бива газено и разрушавано! Ето и сега тя си има нови разрушителни цели, една от които прекрасно рибарско селце, което вместо да бъде запазено автентично и неповторимо може да се превърне в поредния еднообразен луксозен комплекс.
Но защо тази наша 'уникална' държава да въвеждат ред, като може да събаря къщите на хората заради собствените си грешки???!!! :evil:
stanislavovа
 

Re: На кого пречат рибарите...

Мнениеот Божидар » Вто Май 14, 2013 2:03 pm

Не разбирам защо трябва да се руши нещо, което е съградено с толкова труд, време и средства.

Наясно съм с ориенталското мислене на управляващите и желанието им за повсеместна разруха, но е крайно време да обърнат своя мироглед на запад и да осъзнаят, че България се намира в Европа, а не в Азия. Нека си понапънат малко главите и да измислят как да съхранят това уникално място.
Божидар
 

Re: На кого пречат рибарите...

Мнениеот Дъщерята на брадата » Сря Май 15, 2013 11:39 am

Най-тъжното е, че тези хора страдат заради чужди грешки, немърливост и нехайство от страна на държавата и институциите. Как в един момент се оказва, че нарушаваме закона като никой не е въвел ред, който да се съблюдава. Факт е, че някой от тези хора имат повече документация и разрешения за строеж, отколкото Вие имате за собствените си жилища, но въпреки това дори не им дадоха шанс да си извадят багажа от домовете преди да ги съборят. Общината просто забравила да съгласува с Горски Фонд и така вече 30 години !!! Аз бях там и на фона на всичките развалини остана да се вее един флаг - българският. Флагът беше скъсан и избелял от слънцето...ето тогава си казах, че и държавата ни прилича на него и никак не се гордея с това. Жалко, аз съм само на 25 ! И тогава направихме сайта: http://www.morskisgovor.com, за да разкажем на хората къде и как всъщност живеят нарочените за богаташи рибари на Бургас.
Дъщерята на брадата
 

Re: На кого пречат рибарите...

Мнениеот Genadii » Пон Сеп 23, 2013 2:20 pm

Мисля, че има светлина в тунела. Днес прочетох http://dnes.dir.bg/news/deputati-moratorium-nezakonni-stroezhi-14139211?nt=6 Предполагам, че ако се гласува тази "законова вратичка" - ще помогне за решаване на проблема.


Последно издигане Anonymous от Пон Сеп 23, 2013 2:20 pm
Genadii
 


Назад към Да спасим рибарското селище на Бургас

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron