Страница 1 от 1

На кого пречат рибарите...

МнениеПубликувано на: Сря Фев 20, 2013 4:38 pm
от admin
На кого все пречат рибарите и защо медиите отразиха само събарянето на масивните постройки, а никой не видя развалините от рибарските колиби?

Re: На кого пречат рибарите...

МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 8:43 pm
от Йордан
То е ясно на кого пречат - на тези дето искат да си вдигнат хотели там и да си паркират яхтите на мястото на рибарските лодки. :evil: но “НЕ е Виновен този,който бърка в буркана с меда,а този който му позволява ! Докато обществото си мълчи, така ще е!

Re: На кого пречат рибарите...

МнениеПубликувано на: Вто Апр 23, 2013 10:38 am
от Vangelova
Господа държавници и ХРИСТОС най-напред е отишъл при рибарите, а вие искате да ги изгоните от дома им? Защо им обявихте война? Може би защото се намират на едно изключително красиво място и засягат нечии бизнес интереси? Аз не протестирам - това е моят вик за помощ! Вярвам в доброто и призовавам всеки, който може да помогне да го направи! Познавам добре тези хора-те са много истински и заслужават да живеят в техния свят.

Re: На кого пречат рибарите...

МнениеПубликувано на: Пет Май 03, 2013 11:13 am
от Milena_M
За Рибарското селише мога да кажа много, но надали ще стигне до правилните уши. Това е едно място с прекрасни пейзажи, неостаряващи истории и колоритни личности. Място, което завинаги ще остане в спомените ми като късче рай. А дали уважаемите господа политици някога са посещавали селцето? Дали някога им се е налагало да потърсят помощ от някой от рибарите...вероятно не. Нека аз им кажа колко мили и неопетнени от алчност и златолюбие са те. Колко усмихнати са и как се радват и се грижат и за малкото , което притежават. Имах уникалният късмет да се запозная с неколцина от тях, но смея да твърдя, че не те пречат на нас (или за да сме по-точни ВАС), а ние на тях. Пречим на техният спокоен живот, на труда и на почивката им. Вместо да се чудите как да си построите хотелите и да комерсиализирате района, помислете как да запазим свеки един сантиметър, защото в него са събрани лишения, труд, радост, болка, най-вече история. Намерете как да покажете на децата си не само лъскавата чужбина, но и красотата на малките кътчета в родината. Запознайте ги с хората от малкото кафенце или ги заведете да ловят миди.. Научете тях, но и себе си, че труда и задружността, както и всички други качества, които рибарите от селцето притежават, пречат само и единствено на амбицията, мързела и изгодата.

Re: На кого пречат рибарите...

МнениеПубликувано на: Пон Май 13, 2013 7:54 pm
от trifonog
Пречат на тези, които виждат идеално място за яхтено пристанище и много бетон.
то останаха само отманли и иракли. скоро няма да имаме достъп до морето, а да не говорим, че няма да има къде да иде на риба. баси тъпнята

Re: На кого пречат рибарите...

МнениеПубликувано на: Пон Май 13, 2013 8:46 pm
от stanislavovа
България е 'уникална' държава, в която всичко ценно и важно бива газено и разрушавано! Ето и сега тя си има нови разрушителни цели, една от които прекрасно рибарско селце, което вместо да бъде запазено автентично и неповторимо може да се превърне в поредния еднообразен луксозен комплекс.
Но защо тази наша 'уникална' държава да въвеждат ред, като може да събаря къщите на хората заради собствените си грешки???!!! :evil:

Re: На кого пречат рибарите...

МнениеПубликувано на: Вто Май 14, 2013 2:03 pm
от Божидар
Не разбирам защо трябва да се руши нещо, което е съградено с толкова труд, време и средства.

Наясно съм с ориенталското мислене на управляващите и желанието им за повсеместна разруха, но е крайно време да обърнат своя мироглед на запад и да осъзнаят, че България се намира в Европа, а не в Азия. Нека си понапънат малко главите и да измислят как да съхранят това уникално място.

Re: На кого пречат рибарите...

МнениеПубликувано на: Сря Май 15, 2013 11:39 am
от Дъщерята на брадата
Най-тъжното е, че тези хора страдат заради чужди грешки, немърливост и нехайство от страна на държавата и институциите. Как в един момент се оказва, че нарушаваме закона като никой не е въвел ред, който да се съблюдава. Факт е, че някой от тези хора имат повече документация и разрешения за строеж, отколкото Вие имате за собствените си жилища, но въпреки това дори не им дадоха шанс да си извадят багажа от домовете преди да ги съборят. Общината просто забравила да съгласува с Горски Фонд и така вече 30 години !!! Аз бях там и на фона на всичките развалини остана да се вее един флаг - българският. Флагът беше скъсан и избелял от слънцето...ето тогава си казах, че и държавата ни прилича на него и никак не се гордея с това. Жалко, аз съм само на 25 ! И тогава направихме сайта: http://www.morskisgovor.com, за да разкажем на хората къде и как всъщност живеят нарочените за богаташи рибари на Бургас.

Re: На кого пречат рибарите...

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 23, 2013 2:20 pm
от Genadii
Мисля, че има светлина в тунела. Днес прочетох http://dnes.dir.bg/news/deputati-moratorium-nezakonni-stroezhi-14139211?nt=6 Предполагам, че ако се гласува тази "законова вратичка" - ще помогне за решаване на проблема.